Druhý ročník ParaSport Festivalu láká na Bomby s Varaďou Bez frází

Tváří druhého ročníku ParaSport Festivalu, který se vrací do ostravského Trojhalí Karolina od 11. do 13. května se stal jeden z nejlepších tuzemských hokejových trenérů Václav Varaďa a parahokejový reprezentační útočník Václav Hečko. Program totiž letos zve opět na přehlídku parasportů, ale také oblíbené talkshow Bomby k tyči a Bez frází a promítání úvodního zápasu MS v hokeji 2023 mezi Slovenskem a Českem živě s Václavem Varaďou a hokejovými experty Jakubem Koreisem a Richardem Tesařem.

Cíl druhého ročníku festivalu, který se loni na ostravské festivalové scéně představil coby ParaFest, zůstává letos pod názvem ParaSport Festival opět stejný. Zábavu, hudbu, gastronomii i sport si můžeme užívat všichni spolu, bez rozdílů. Druhý ročník festivalu se ale přeci jen o něco více zaměřuje právě na sportovní a také hokejové fanoušky. „Hokej i parahokej jsou v Ostravě, potažmo v Moravskoslezském kraji doma. A jelikož se náš festival koná souběžně se startem hokejového mistrovství světa, bylo naše spojení nasnadě,“ uvedla programová vedoucí ParaSport Festivalu Zuzana Janošová. Highlighty se tak stal nejsledovanější český podcast o hokeji v podobě živé talkshow Bomby k tyči s bývalým extraligovým útočníkem a hokejovým expertem O2 TV Sport Jakubem Koreisem a komentátorem Nova Sport Richardem Tesařem. Jako hosta pro svou talkshow si přizvali pro ParaSport Festival ideálního hokejového experta v Moravskoslezském kraij Václava Varaďu.

Propojení Václava Varadi s hokejem ale i parahokejem je v podstatě celoživotní. Varaďa totiž hokejově vyrůstal v Kopřivnici se současným trenérem české parahokejové reprezentace Jiřím Břízou. „Mistrovství světa v parahokeji v Ostravě několik let zpátky bylo pro mě silným zážitkem. Poznamenalo mne a do dalších let zcela jistě pomohlo i v mé trenérské práci,“ komentoval během focení vizuálu ParaSport Festivalu trenér Václav Varaďa. „Pro nás byla pak jasná volba ve sportovní lince festivalu pokračovat, a proto jsme rádi, že sobotní program bude patřit projektu 3. poločas+ Bez frází, velmi osobním příběhům předních českých sportovců,“ doplnila Zuzana Janošová.

Živá talkshow na ParaSport Festivalu 3. poločas+ Bez frází reaguje interaktivně bez obalu a bez příkras na vyprávění ze života špičkových českých sportovců a na pódiu se objeví třeba bývalý český parakulturista a tvář prvního ročníku festivalu Daniel Minster nebo legendární stolní tenista Petr Korbel. „Další hosty si necháme zatím pro sebe, ale slibujeme všem fanouškům, že to budou velká jména českého sportu, které sami návštěvníci budou moci Bez frází vyzpovídat, ale třeba se i společně vyfotit, nechat si podepsat dres, fotku,“ láká programová šéfka festivalu Zuzana Janošová.

Více než tisícovku dětí přilákal také první ročník festivalu v rámci dopoledního programu pro školy. „Je úžasné sledovat, jak se děti, zdravé, handicapované umějí bavit spolu a my tyto dva světy, které jsou jedním chceme propojit i letos a máme opět připravený dvoudenní dopolední výživný program v celém Trojhalí Karolina,“ láká manažerka programu pro školy ParaSport Festivalu Eva Dawson. Letos si děti ze škol, které se dopředu přihlásí na webu ParaSport Festivalu, budou moci vyzkoušet zdarma třeba laser střelnici, parahokej, bocciu, paraatletiku nebo showndown a střelnici vzduchové pušky a pistole a další sporty. Navíc každý žák či student dostane volnou vstupenku také na odpolední program festivalu.

Sledujte už nyní sítě ParaSport Festivalu na Instagramu a Facebooku a neunikne vám žádná žhavá festivalová parádní novinka. Další hosty zveřejníme na našem webu již brzy!

Do startu ParaSport Festivalu zbývají jen 2 měsíce!

Text: Zuzana Glacová
Foto: Jana Mensatorová, Radim Horák, Petra Rýcová



Sdílejte:

Podobné články